Vernieuwen van onderwijs door docenten

Het Comenius Lyceum Amsterdam in Amsterdam West bouwt aan het Econasium. Een nieuw programma waarin leerlingen leren over duurzaamheid en hun eigen toekomst ontwerpen. Een team van acht docenten ging hiermee aan de slag. Wij bieden hen ondersteuning en inspiratie. Vragen die al snel opkwamen waren: hoe weten we in klas 3 wie excellente leerlingen zijn? Hoe meten we dat? Welke duurzame onderwerpen sluiten aan bij de belevingswereld van de leerlingen? Hoeveel vrijheid en uitdaging kunnen leerlingen aan? Maar ook: Hoe voorkomen we dat docenten overbelast raken? Hoe werken wij goed samen?

Wij leveren een bijdrage op alle niveaus, van een verkenning van doelen en context tot teambuilding, leerlingbetrokkenheid en creatieve invullingen van het programma. Daarmee is een belangrijke impuls aan de schoolcultuur gegeven. Als in schooljaar 2017-2018 het programma van de bovenbouw start gaat de school naar een nieuw gebouw.

Een mooie uitdaging in een tijd waarin het onderwijs aan veel eisen moet voldoen. Onze missie is ook om met meer scholen een eigen leerlijn duurzaamheid te ontwikkelen.

Visit Page

Op zoek naar kadans?

wij denken graag met je mee of nog iets verder!